Известие

Collapse
No announcement yet.

Странна миризма след спиране от движение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
    Направо нищо не му обясни.
    Колега намери си един бордюр пред вас, дай я на зад докато опрат колелата и после без газ почни бавно да отпускаш съединителя, трябва да усетиш как в един момент започва да увлича и двигателя да се товари. Ако зацепва добре ще угасне бързо.
    Мисля си че ако беше проблем с помпата щеше да усещаш и проблеми при смяната на скоростите.
    Освен това когато колата е нов внос вероятността да е износен съединителя е голяма.
    Ако под проблем имаш предвид да влизат по-трудно - да имам този проблем. От време на време трудно влизат.

Comment

Тогава проблемът може да е на няколко места - скоростна кутия, жила, избирач

Comment

Така... Сега излязох, запалих я и включих 2-ра. Бавно отпусках съединителя без газ... Доста го отпусках и не гасне хич лесно.
        Забравих да уточня, че моята е 1.9 JTD 105 к.с. По принцип знам, че дизелите трудно си гаснат, но пък на ръчна и на втора да не иска да угасне...
        И въпреки всичко не е задължително да е съединител според мен. Може би със смяната на помпата ще спре да буксува.
        Last edited by Pantheon; d.m.y г., 20:35.

Comment

Първоначално публикувано от Pantheon Покажи съобщение
          Така... Сега излязох, запалих я и включих 2-ра. Бавно отпусках съединителя без газ... Доста го отпусках и не гасне хич лесно.
          Забравих да уточня, че моята е 1.9 JTD 105 к.с. По принцип знам, че дизелите трудно си гаснат, но пък на ръчна и на втора да не иска да угасне...
          Моята от 1 до 5 все тръгва и не гасне на 6-та не съм пробвал...май е за смяна ?
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
          sigpic

Comment

Не знам. И аз това се питам.

Comment

Не се пробва на втора. Директна предавка, какво означава?
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                Не се пробва на втора. Директна предавка, какво означава?
                Зависи от модела. Аз така и не разбрах за какъв става дума.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Зависи от модела. Аз така и не разбрах за какъв става дума.
                  Малко по-горе написах. Alfa 156 1.9 JTD 105 к.с.

Comment

....

---------- Post added at 21:01 ---------- Previous post was at 21:00 ----------

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                    Май - не, а направо си е

---------- Post added at 21:02 ---------- Previous post was at 21:01 ----------

за ремонт ръчната първо, щом тръгва

Comment

Първоначално публикувано от Pantheon Покажи съобщение
                      Малко по-горе написах. Alfa 156 1.9 JTD 105 к.с.
                      При теб за директна предавка може да се приеме 4 - та.

По принцип това дали приплъзва съединител или не, се тества при потегляне на по-висока предавка. Не е много релевантно да се тества на първа или втора.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

По принцип това дали приплъзва съединител или не, се тества при потегляне на по-висока предавка. Не е много релевантно да се тества на първа или втора.
                        Мерси. Сега е късно. Утре сутринта ще пробвам 4-та. Иначе пробвах съвета на колегата с баира на първа. Като удари 2000 оборота дърпа добре. После на 2-ра и 3-та от 2000 до към 3200-3500 оборота ускорява хубаво (като за задръстен катализатор ) и след това вече не толкова. Мисля, че турбото изключваше на 4000.
                        Мисля, че най-точни отговори на въпросите ми ще получа, ако сменя помпата и махна катализатора.

Comment

точно така
                          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                            ....

---------- Post added at 21:01 ---------- Previous post was at 21:00 ----------

Май - не, а направо си е

---------- Post added at 21:02 ---------- Previous post was at 21:01 ----------

за ремонт ръчната първо, щом тръгва
                            Ама аз ръчна не съм включвал само предавки от 1 до 5
                            Утре ще забия и ръчната...винаги има човек какво да научи !
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                            sigpic

Comment

Тази сутрин и аз направих процедурата с дръпната ръчна и включена 5 предавка
                              Като отпусках леко съединителя мотора взе да глъхне и като пуснах съединителя до край колата изгасна ! Та сега големия въпрос е, аз за съединител ли съм или не,че ми е много интересно
                              sigpic

Comment

Тази сутрин и аз направих процедурата с дръпната ръчна и включена 5 предавка
                                Като отпусках леко съединителя мотора взе да глъхне и като пуснах съединителя до край колата изгасна ! Та сега големия въпрос е, аз за съединител ли съм или не,че ми е много интересно
                                Не си

---------- Post added at 08:48 ---------- Previous post was at 08:47 ----------

Ферарито би трябвало да ти тръгне, алфата -не

Comment

Working...
                                X